Benvinguts al bloc de l'Associació

web de l'Associació: http://www.girona1809.cat/
e-mail de l'Associació: girona1809@gmail.com
facebook: https://www.facebook.com/girona1809
twitter: @RegimentUltonia

diumenge, 17 d’abril del 2011

Memorial als defensors de Girona

D'ençà el dia 15 d'abril i fruit de l'esforç d'una iniciativa de caràcter privat, es pot visitar a la cèntrica Plaça del Vi de Girona l'exposició o memorial als defensors de Girona que donaren llurs vides defensant la ciutat a la Guerra del Francès.

El lloc concret on hi ha el memorial és la recentment creada Sala Ferran Agulló.

El memorial compta amb interessants reproduccions a gran format de pintures dels Setges i amb diversos plafons explicatius redactats en vuit idiomes, el que sens dubte ha afavorit la visita al memorial de desenes de turistes estrangers en els dos primers dies d'obertura. També es pot llegir un plafó que reprodueix un interessantíssim article del Sr. Pericot  en la seva qualitat de historiador i soci dels Amics de la Girona Napoleònica.

El memorial romandrà obert aproximadament un mes i mig i compta amb una dotació fixa del Regiment Ultònia, l'entrada és de franc.

Us animo personalment a visitar aquest espai al rovell de l'ou de Girona que tal dia com ahir lluïa formidablement coincidint amb l'inici de les festes de primavera de la Rambla i l'arribada del Tarlà.

Un cop més donar-vos les gràcies a tots els que hem sumat esforços tot informant-vos que si voleu participar algun dia festiu en els canvis de guardia us poseu en contacte al mail oficial de l'Associació: miqueletsgirona@hotmail.com

5 comentaris:

  1. Crec que aixòs anirà molt bé per saver les sortides i coses que es van fent. Quan posareu el calendari de les recreacions?

    ResponElimina
  2. Hola, el calendari de recreacions el posarem quan tinguem totes les dates confirmades, en tot cas serà en breu.

    ResponElimina
  3. Però si el Sureda aquest no ha fet ni la mili no sé pas què fot vestit així!

    ResponElimina
  4. La de Figueres i el bruc no les heu penjat al Blog,
    Com a consell, haurieu de tenir-ho al dia

    ResponElimina
  5. Us recomano que el tingueu amb google calendar, així els que tinguin dispositius mòbils o contes gmail el tindrien actualitzat al moment:
    http://www.oscargp.net/2008/02/incrustar-calendario-en-una-pgina-web.html

    ResponElimina