Benvinguts al bloc de l'Associació

web de l'Associació: http://www.girona1809.cat/
e-mail de l'Associació: girona1809@gmail.com
facebook: https://www.facebook.com/girona1809
twitter: @RegimentUltonia

divendres, 10 de juny del 2011

25 i 26 de juny, recreació dels Setges de Tarragona i el 18 de juny tastet del S. XVIII amb actes commemoratius de la Guerra de Successió a Girona

S’apropen dos actes prou atractius pels que ens estimem la història, la ciutat i el país.

En primer lloc emplaçar-vos a assistir a la recreació dels Setges de Tarragona que es celebrarà els dies 25 i 26 de juny a la ciutat de Tarragona i en que la Associació hi ha estat convidada a participar, rebreu puntualment la informació per correu electrònic.

En segon lloc i per anar fent boca, un tastet del Segle XVIII, tot recordant els episodis viscuts a la ciutat en el marc de la Guerra de Successió i una oportunitat de luxe per poder conèixer millor la història de Catalunya.
Us deixo el fulletó i la descripció de l’activitat que es troba a la pròpia pàgina d’Òmnium. 
Una visita guiada que conduirà els assistents a la Girona prèvia a la Guerra de la Successió, a com eren els seus carrers i què feien els seus habitants. Amb aquesta activitat lúdico-històrica es donarà el tret de sortida als actes que la Federació Llull (Obra Cultural Balear, Acció Cultural del País Valencià i Òmnium Cultural) han organitzat a Girona per commemorar els 300 anys de la caiguda de la ciutat en mans de les tropes borbòniques i, per tant, de l'inici del període de pèrdua de drets i llibertats nacionals en aquest indret del país .

A part de la visita guiada, però, la jornada es completarà amb una desfilada i una actuació de la Colla Miquelets de Catalunya que se situaran a principis del segle XVIII i demostraran com eren els exèrcits d'aquella època, un acte institucional amb la participació de diverses autoritats i de les entitats convocants i, finalment, un dinar popular als Jardins de les Pedreres per totes les persones assistents d'arreu del país. Les persones que vulguin assistir el dinar poden comprar el ticket a la llibreria les Voltes (al costat de l’Ajuntament).

Com en altres ocasions, l'acte que forma part de la campanya '300 anys. Caminant cap al futur' té com a objectiu posar sobre la taula una història col·lectiva dels diversos territoris de parla i cultura catalana i recordar un dels episodis més negres de la història del país com va ser la derrota en la Guerra de Successió. Girona ha estat escollida la seu en aquest 2011, però en anteriors edicions la campanya ja havia visitat Lleida, Tortosa o Alacant i en el futur hi hauran actes a Palma, Vic i, finalment, l'any 2014 a Barcelona.

1 comentari:

  1. Us felicito pel blog! Senzill però clar i de força més utilitat que el facebook atès que s'hi dispersa la informació. Endavant! Quan serà la visita comentada al Gran Dia de Girona? Serà un acte obert a tothom?

    ResponElimina