Benvinguts al bloc de l'Associació

web de l'Associació: http://www.girona1809.cat/
e-mail de l'Associació: girona1809@gmail.com
facebook: https://www.facebook.com/girona1809
twitter: @RegimentUltonia

dissabte, 18 de juny del 2011

Commemoració 300 anys de la caiguda de Girona a la Guerra de Successió

Interessantíssims els actes de commemmoració de la caiguda de Girona que es van dur a terme a la ciutat ahir dia 18 de juny. Vam poder gaudir d'una visita guiada pels escenaris del conflicte, de la presència dels Miquelets de Catalunya perfectament uniformats fins i tot amb la presència d'un oficial a cavall i diversos civils vestits d'epoca. l'Acte va cloure amb uns parlaments a l'Auditori Josep Irla, presidit pel quadre "El gran dia de Girona" i finalment una arrossada popular.
En les explicacions històriques entre d'altres aspectes es va fer esment a que la caiguda de Girona fou un fet menor dins la Guerra de Successió fins i tot menystingut en la pròpia història de la ciutat en detriment d'altres conflictes com els setges a l'edat mitjana o durant la Guerra del Francès, també s'esmentà l'experiència dels soldats i l'exèrcit català en aquest conflicte que si bé a la ciutat no fou especialment remarcable involucrà en aquells moments totes les gran potències d'Europa. Les conseqüències del conflicte però sí foren nefastes per Catalunya i les seves Institucions.
La nostra Associació té en aquests moments en estudi i desenvolupament el projecte: "Regiment de Sant Narcís" amb la finalitat de recrear l'esmentada unitat que participà a la Guerra de Successió".

2 comentaris:

  1. Una abraçada ben forta als Miquelets de Catalunya! Ho vam passar molt bé ahir.

    ResponElimina
  2. Visca els Miquelets de Catalunya i Visca els Miquelets de Girona!!!

    ResponElimina