Benvinguts al bloc de l'Associació

web de l'Associació: http://www.girona1809.cat/
e-mail de l'Associació: girona1809@gmail.com
facebook: https://www.facebook.com/girona1809
twitter: @RegimentUltonia

diumenge, 28 d’agost del 2011

Gran dissabte d'estiu coincidint amb el primer assaig.

Gran dissabte d'estiu Napoleònic el que vam poder gaudir prop de la trentena de socis que ens vam aplegar ahir en el primer assaig de la IV Festa Reviu els Setges Napoleònics. A quarts de dotze ens vam trobar a la Caserna dels Alemanys, lloc de trascendental rellevància històrica i a més ombrejat, per assajar una mica d'instrucció d'acord al nou reglament unificat de l'ANE i per aprendre a seguir les ordres trameses no a través de la veu de l'oficial sino a través del tambor, cosa especialment útil en batalla. Finalitzat l'assaig alguns socis van haver de marxar i no van poder gaudir de la resta de la jornada.


A l'hora de dinar el Sr. Toni Batllori ens tenia preparat un càtering deliciós que vam poder degustar tots els socis a la mateixa Caserna del Alemanys. El menú ideal per l'estiu: Gaspatxo casolà ben fresquet, rodó de vedella rostida acompanyada de patata al caliu, gelat de vainilla amb reducció de vinagre i fons de pa de pessic, vi i aigua. Un menú excel·lent, com no podia ser menys elaborat per aquest gran cuiner, felicitem també l'Esteve per lligar el dinar. Després de les postres vam presentar l'edició d'enguany als socis amb importants novetats com conferències, escenes teatralitzades, participació de peces d'artilleria, corrandes d'època i balls tradicionals i moltes altres sorpreses.



Acabada la tertúlia i paït el dinar ens vam dirigir al Fort de Caputxins on el Sr. Jordi Pericot, historiador i soci dels AGN ens va il·lustrar d'una forma didàctica ja no només sobre el Fort sino també sobre les construccions precedents al fort, el perquè del seu emplaçament, la comunicació amb d'altres forts, les cisternes, la dotació i potència de foc del fort, el seu rol durant la Guerra del Francès, la seva inexpugnabilitat i el seu dissortat final a mans dels francesos. Els més valents ens vam poder endinsar a les entranyes de la terra per passadissos subterranis, això sí sempre darrera de l'Albert Casanovas i amb la tranquilitat que dona dur un bomber al front. Excel·lent la xerrada d'en Jordi Pericot que a més va respondre un torn de preguntes acabada l'exposició principal i ens va recomanar dos llibres pels qui vulguin saber-ne més:

1. Girona itineraris: Les muralles de Girona. Autors: Jordi Sagrera i Marc Sureda. Editat per l'Ajuntament de Girona.
2. La muralla de Girona: Dels origens a l'enderrocament. Autor: David Iglesias i Fanch. Editat per l'Ajuntament de Girona.
3. Guia de la muralla de Girona. Autors: Jaume Prat i Pons, Jordi Pericot i Dilmé. Editat per l'Ajuntament de Girona.


Desde la Junta felicitar de tot cor als socis que van participar tot veient com es consolida un bon grup de recreadors amb iniciativa, afamats de conèixer la història de la ciutat i amb la ferma voluntat de fer entre tots l'Associació cada dia una mica millor.

Gràcies.
Recordeu el proper assaig dissabte 3 d'agost a les 5 de la tarda, a la Caserna dels Alemanys.

3 comentaris:

  1. Un 10 per l'organització, molt interessant i divertit.

    ResponElimina
  2. Felicitats un com més a l'organització que fa que els ciutadans de Girona i voltans interesats per la història, pugin aproximar-s'hi més i a l'hora fer que en gaudeixin com no ho havien fet mai!

    Salut!

    ResponElimina
  3. Certament es increible la cara cuan expliques coses del'historia de Girona a la gent de carrer (jo el primer)....sembla que Girona no hagi tingut existencia fins a mitjans del pasat segle..crec que es terrible aquesta manca de cultura historica que tenim a la ciutat.

    ResponElimina