Benvinguts al bloc de l'Associació

web de l'Associació: http://www.girona1809.cat/
e-mail de l'Associació: girona1809@gmail.com
facebook: https://www.facebook.com/girona1809
twitter: @RegimentUltonia

dimecres, 3 d’octubre del 2012

Soldat de plom 2012. Homenatge Companyia heroïnes de Santa Bàrbara.

El Baluard organitza com cada any per Fires el tradicional concurs del soldat de Plom.
L’Edició del 2012 està dedicada a les heroïnes de Santa Bàrbara i el cartell oficial del concurs reprodueix el quadre de Ramon Martí Alsina on hi surten representades dones d’aquesta insigne companyia gironina. Actualment el quadre presideix la sala de plens de la Diputació de Girona.
El soci de Girona 1809, el Sr. Jordi Pericot ha dut a terme un treball de recerca sobre aquesta companyia i s’exposarà una llista amb el nom de totes les dones que en varen formar part.

Per honorar la memòria d’aquestes dones tan valentes, enguany, la figura commemorativa és una peça plana que reprodueix dues dones auxiliant un ferit i d´altra banda  per a col·leccionistes s’ha editat una tirada de pins que reprodueixen la condecoració que va ser lliurada a les supervivents d’aquesta companyia després dels setges (una petita joia pels setgeòfils -si és que el terme existeix-), en referència a l'esmentada figura plana de plom n'adjuntem una imatge de pintada pel soci de Girona 1809-Amics de la Girona Napoleònica, Joan Masferrer.

Girona 1809, Amics de la Girona Napoleònica recomana la visita a l’exposició i als tallers que s’hi organitzin.
Acomiadem el post desitjant que arribin les Fires i amb una fotografia de les heroïnes més ben caracteritzades, valentes i eixerides que tenim a Girona!

2 comentaris:

  1. Cal que s'aclareixi que aquest quadre de Ramon Martí Alsina es troba a Girona mateix, presidint la Sala de Plens de la Diputació.

    ResponElimina
  2. The Quiet Man (boníssim film), editat el post i aclarit.

    ResponElimina