Benvinguts al bloc de l'Associació

web de l'Associació: http://www.girona1809.cat/
e-mail de l'Associació: girona1809@gmail.com
facebook: https://www.facebook.com/girona1809
twitter: @RegimentUltonia

dilluns, 30 de juny del 2014

Participació del Regiment Ultònia a la II Recreació històrica “La Guerra del francès” d’Amposta, 14 i 15 de juny.

Els Amics de la Girona Napoleònica van poder gaudir d’un cap de recreació fantàstic a Amposta, on aquest cap de setmana es celebraven actes i accions de reconstrucció rememorant la guerra de francès. En concret, es volia recordar l’acció d’Amposta, ocorreguda el 19 d’agost de 1813, en què el general francès Robert envia cap a la zona uns 4000 homes des de Tortosa per escometre les tropes espanyoles que tornaven en retirada després de no poder realitzar amb èxit el bloqueig de Tarragona. La reacció d’aquestes, però, acaba amb la derrota dels francesos.


Durant el 14 i 15 de juny, el Regiment Ultònia dels Amics de la Girona Napoleònica 1809 va poder participar en les diferents recreacions que es van dur a terme el dissabte i el diumenge a l’entorn del Castell d’Amposta formant part de la “brigada española” organitzada per l’ocasió, de la que, juntament amb la participació de Mossos d’Esquadra, membres del Regimento de Infanteria de Valencia i de la Milicia Honrada de Artilleros de Valencia. 
Els membres d’aquests dos darrers grups formaven part de la nodrida representació que l’Associació Cultural d’Amics del Museu Històric Militar de València va enviar a Amposta, ja que formaven el gruix de les tropes franceses que el dissabte van assetjar el castell i que el diumenge el van perdre davant de la recuperació de les tropes espanyoles. El grup de recreadors de Lleida del Primer Rgt. Lleuger que també van participar van formar part del contingent francès. El nombrós públic que s’hi va acostar va poder seguir les evolucions que es van dur a terme per les rodalies de la muralla, el fossar i l’interior del recinte.


Aquesta era la II Recreació Històrica que organitzava el “Grup de recreació histórica Capital de la Castellania” de la Federació d’Amposta d’Associacions de Veïns, dedicada en aquesta ocasió a la “Guerra del Francès”. El programa comptava amb un interessant conjunt de  conferències relacionades amb temes de l’època. La plaça del Castell estava ambientada amb una completa fira comercial que animava l’entorn.

L’acollida proporcionada a tots els membres dels diferents grups recreadors va ser entranyable i l’entusiasme va ser la nota predominant en tots els membres de l’organització, també compartit per tots els participants. L’organització ha estat excel·lent i ha deixat una emotiva petja en els recreadors, que  ja tenen ganes de repetir l’experiència sempre que sigui possible.

* Crònica gentilesa del soci Josep Mª Blanco.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada