Benvinguts al bloc de l'Associació

web de l'Associació: http://www.girona1809.cat/
e-mail de l'Associació: girona1809@gmail.com
facebook: https://www.facebook.com/girona1809
twitter: @RegimentUltonia

dimecres, 13 d’abril del 2011

L'Associació present a la inauguració de l'exposició: La guerra de Mossèn Rovira

El Regiment Ultònia va assistir a l’acte de presentació de l’exposició: La guerra de Mossèn Rovira (La sorpresa de Figueres) que romandrà oberta per visitar gratuïtament al Castell de Sant Ferran de Figueres del 8 d’abril al 12 de juny de 10.30h a 12.30h hores i durant la Setmana Santa de 10.30h a 18.30h.
Durant l’acte de presentació es va formar per rebre els assistents a la inauguració i posteriorment vam poder fer un pica-pica als ombrejats jardins de la residència d’oficials.

Val la pena poder gaudir d’una exposició molt ben documentada en el propi marc històric en el que es dugueren a terme els fets rememorats i on entre d’altres coses s’exposen banderes i pintures d’època.
Però qui va ser Mossèn Rovira? El nom de Francesc Rovira (1764-1820), Doctor en Teologia i Brigadier de l’exèrcit espanyol, romandrà per sempre lligat a un dels episodis més sorprenents que van tenir lloc en terres catalanes durant la llarga lluita contra el domini napoleònic.

En efecte, la recuperació del Castell de Sant Ferran de Figueres, la matinada del 10 d’abril de 1811, mitjançant un cop de mà dut a terme per les tropes de la Divisió de l’Empordà, constitueix una de les pàgines més recordades de la Guerra del Francès (1808-1814) en aquest territori fronterer, així com la posterior defensa de la fortalesa durant poc més de quatre mesos enfront d’un enemic molt superior. La sorpresa de Figueres, coneguda popularment com la Rovirada, va gaudir d’una forta difusió mediàtica en l’àmbit nacional que es va reflectir en la bona rebuda que va tenir Rovira durant la seva visita a Cadis i altres ciutats espanyoles.

Gràcies a tots els que hi vàreu assistir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada