Benvinguts al bloc de l'Associació

web de l'Associació: http://www.girona1809.cat/
e-mail de l'Associació: girona1809@gmail.com
facebook: https://www.facebook.com/girona1809
twitter: @RegimentUltonia

diumenge, 12 de juny de 2011

Exposada al Museu d'Història de Girona la pintura preparatòria de: El gran dia de Girona, de Ramon Martí i alsina.

 

El Museu Nacional d'Art de Catalunya ha cedit en dipòsit a l'Ajuntament de Girona aquesta pintura preparatòria per al quadre 'El gran dia de Girona' que presideix l'auditori Josep Irla de la Generalitat de Catalunya a la nostra ciutat.

Juntament amb La batalla de Tetuan (1862-1864), de Marià Fortuny, el quadre 'El gran dia de Girona', de Ramon Martí Alsina, coetani de l'anterior encara que inacabat, és l'obra de més grandària de la pintura catalana sobre tela; actualment es troba exposada a l'Auditori Josep Irla de Girona.

La tela que es mostra en el Museu d'història de la Ciutat és una de les onze pintures que Martí Alsina va fer, a més de nombrosos dibuixos i esbossos, per a la preparació del gran quadre d'història sobre la Guerra del Francès. La pintura, a cavall del Romanticisme i el realisme, situa el general Álvarez de Castro al mig de l'escena i en plena visita al camp de batalla, el 19 de setembre del 1809, voltat pels defensors de la ciutat i pels francesos abatuts després d'haver repel·lit l'atac dels assetjadors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada