Benvinguts al bloc de l'Associació

web de l'Associació: http://www.girona1809.cat/
e-mail de l'Associació: girona1809@gmail.com
facebook: https://www.facebook.com/girona1809
twitter: @RegimentUltonia

diumenge, 2 de setembre del 2012

Acte d'inauguració del cicle La Guerra del Francès a Olot i comarca

Com no podia ser d’altra manera per la importància de l’event i atès que havíem estat convidats, una delegació de Girona 1809 – Amics de la Girona Napoleònica va assistir ahir a Olot a la inauguració del cicle de la Guerra del Francès a Olot i comarca.

Vam poder gaudir de la presentació de l’acte que amb tant rigor i seriositat s’organitza desde la capital de la Garrotxa i vam tenir el luxe de poder fer una visita guiada a l’exposició de la mà dels Senyors Josep Catà i Genís Barnosell, bo i agraïnt a la Sra. Montserrat Mallol l’excel·lent programa d’activitats i la confiança dipositada per la jornada de reconstrucció històrica el dia 29 de setembre. Cal remarcar l'existència de plànols i documentació molt interessant dins l'exposició que a més es pot visitar de franc.
Acte inaugural amb la presència de l'alcalde d'Olot i l'exposició d'escultures de Rosa Serra, després dels parlaments i abans de la visita guiada es va poder prendre una copa de cava en aquest entorn tan bonic.
Cassaca del General Álvarez de Castro, de fuseller del Regiment Ultònia i del Primer Terç de Miquelets de Girona, aquesta darrera acompanyada de documentació arxivística.
Pistoles d'època, trabuc de muralla i bala de canó explosiva.
Quadre de Napoleó amb les seves tropes.
Quadre de la mort del General Álvarez de Castro.
 Sentir del comandament francès en un plafó de l'exposició.

Posteriorment i després d’un bon àpat de cuina volcànica i de tornada cap a Girona, vam aturar-nos a Besalú per gaudir de la fira medieval, si bé el rigor històric no era el plat fort de la fira sí va ser una tarda molt entretinguda entre comediants, leprosos, ballarines exòtiques, bufons i cavallers, llàstima que no hi havien els amics de Casus Bellic!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada