Benvinguts al bloc de l'Associació

web de l'Associació: http://www.girona1809.cat/
e-mail de l'Associació: girona1809@gmail.com
facebook: https://www.facebook.com/girona1809
twitter: @RegimentUltonia

dilluns, 4 de febrer del 2013

Assemblea ordinària 2013 i crònica Tarragona (novembre 2012)

El passat dissabte 2 de febrer vam celebrar l’Assemblea anual ordinària de Girona 1809 amics de la Girona Napoleònica amb la presència de quinze socis, un soci amb vot delegat i quatre absències degudament excusades.

L’Assemblea va aprovar l’acta de l’assemblea anterior, va aprovar els números dels 2012 i també el pressupost de l’any 2013. Acte seguit tingué lloc l’informe de presidència i el torn de precs i preguntes.

Entre les decisions més rellevants figura la voluntat majoritària de socis de recrea el Segon de Línia francès, present tant a Girona com a Waterloo i la junta es comprometia en ferm en tenir un pressupost de casaca i chacó en el termini més breu possible e informar-ne als socis, en el ben entès que de moment amb aquests dos elements i uns lleugers retocs es podria recrear amb una solvència mínima.


Es va proposar les sortides per l’any 2013, en les que l’Associació cobrirà les despeses al recreador en la mesura del possible:

Saragossa. 2 i 3 de març
Castalla (Alacant): mes d'abril
Museo Vivo a València: maig-juny
Marseillan: 8 i 9 de juny
Vitoria: 22 i 23 de juny
Girona: 20-22 de setembre
Leipzig: 18-20 d'octubre


Recreació Girona pendent de reunió amb Ajuntament i converses prèvies amb Miquelets de Girona.

  
Crònica Tarragona (novembre 2012):

Els dies 17 i 18 de novembre de 2012 el Regiment Ultònia va ser present a la ciutat de Tarragona, on tingueren lloc les jornades "Tarragona 1800. Entre bicentenaris, 2011-2013", dedicades a commemorar el bicentenari dels esdeveniments succeïts a Tarragona durant la Guerra de la Independència.

L'associació, amb el regiment Ultònia, ja havia participat en la recreació de la captura francesa de la ciutat l'any 2011 i en aquesta ocasió, juntament amb una petita representació de Voluntarios de Aragón i de MIquelets de Girona, dugué a terme accions de divulgació, demostracions i xerrades a l'entorn de les tropes que lluitaren contra els francesos.

Els actes tingueren lloc al pati del Seminari de Tarragona, un bonic edifici on es conserva la capella de Sant Pau, un bonic exemple d'arquitectura del 1200. Enmig de demostracions de wargames napoleònics, pintura de miniatures, mostres de llibres sobre el tema i conferències (com l'impartida pel nostre amic Luis Sorando sobre banderes de la Guerra de la Independència), el Regiment Ultònia va tenir el goig d'actuar com a padrí de la unitat que els amics de Tarragona 1800 s'han proposat de reconstituir: la Milícia Urbana de Tarragona. Des d'aquí agraïm als companys tarragonins la seva invitació i atencions i els desitgem el millor en el camí de la recreació napoleònica, on sempre ens tindran al seu costat.

Veieu més informació sobre les jornades a: http://www.tarragona1800.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada