Benvinguts al bloc de l'Associació

web de l'Associació: http://www.girona1809.cat/
e-mail de l'Associació: girona1809@gmail.com
facebook: https://www.facebook.com/girona1809
twitter: @RegimentUltonia

divendres, 19 de setembre del 2014

Guia d'unitats per a la VII Festa Reviu els setges de Girona


Fuseller del Regiment Ultònia

Uniformat amb la casaca de color blau cel característica dels regiments irlandesos al servei del rei d'Espanya. El mot Ultònia prové de la llatinització del nom del comtat irlandès d'Ulaidh, actual Ulster.


Granader del Regiment Ultònia

Els granaders eren seleccionas entre els soldats més alts, i es distingien pel seu barret característic de pell d'ós. Combatent del Primer Terç de Miquelets de Girona

Aquesta unitat d'infanteria lleugera fou aixecada per la Junta de Defensa l'any 1808 i tenia uns mil efectius i un segon terç format per artillers. Està documentada la seva presència a les fortaleses d'Hostalric i de Roses.


Heroïna de Santa Bàrbara

Les dones van tenir un paper de primer ordre als setges napoleònics de Girona, organitzades dins la companyia de Santa Bàrbara eren les encarregades de portar aliments i municions als defensors i de transportar i vetllar els ferits als hospitals.


Milícia Urbana de Tarragona
(unitat convidada)

La Milícia Urbana de Tarragona creada el 1810, tenia més de 2500 homes. Tarragona fou presa a l'assalt pels francesos l'any 1811 i acabat el combat, la tropa francesa es va lliurar a tres dies de saqueig brutal.Fuseller dels Voluntarios de Aragón
(Unitat convidada)

Les unitats d'infanteria lleugera espanyola es caracteritzaven per lluir una ploma verda al bicorn i dur cartutxera ventral. Van defensar Saragossa fins a la capitulació de la ciutat el 21 de febrer de 1809.


Gruppo Storico Montichiari
(Unitat convidada)

Amb la incororació de bona part de l'actual Itàlia a l'imperi napoleònic, l'exèrcit francès es va nodrir de tropes italianes que també participaren als setges. El general italià Pino dugué les banderes capturades a Napoleó.


Infanteria de línia francesa

Aquests soldats eren l'element bàsic i més nombrós de l'exèrcit francès. Equipats amb el fusell Charleville 1777 d'ànima llisa, la seva missió era formar davant l'enemic i intercanviar descàrregues.Infanteria lleugera francesa

En aquest cas les companyies de voltigeurs eren formades pels homes més baixos i ràpids. Considerada una unitat d'èlit, aplegava els millors tiradors destinats principalment a tasques d'exploració, escaramusses i combat urbà.


Hússars francesos

Aquesta unitat de cavalleria lleugera era considerada els ulls i les orelles de Napoleó. Utilitzaven cavalls petits per a tasques d'exploració. Mantenien informats els comandaments propis alhora que dificultaven l'obtenció d'informació per part de l'enemic.


Artilleria

Utilitzada tant en batalles a camp obert com en els setges, els recreadors artillers participaran defensant la ciutat el dissabte i amb les unitats franceses el diumenge.


1 comentari: