Benvinguts al bloc de l'Associació

web de l'Associació: http://www.girona1809.cat/
e-mail de l'Associació: girona1809@gmail.com
facebook: https://www.facebook.com/girona1809
twitter: @RegimentUltonia

dilluns, 14 de setembre del 2015

VIII Festa Setges Napoleònics de Girona, 19 i 20 de setembre.


Ja disposem del programa d'activitats!
Ya disponemos del programa de actividades!
We already have the program of activities!

Girona reviu els setges napoleònics en la seva vuitena edició el proper cap de setmana.

L’Associació Girona 1809 celebra una nova edició de la festa dels setges napoleònics el proper cap de semana amb la participació de més de 120 recreadors vinguts de quatre països. En l’edició d’enguany participaran de nou els Bersaglieri Bresciani vinguts d’Itàlia, i recreadors vinguts de França i Suïssa que acompanyaran als recreadors gironins junt amb recreadors vinguts de València i l’Aragó. En l’edició d’enguany també es comptarà amb artilleria i cavalleria com en edicions passades.

La festa dels setges napoleònics reviu el brutal setge que va patir Girona l’any 1809 i que va valer el títol de Ciutat Immortal a la capital gironina. 

L’objectiu de l’associació és pasar-ho bé, però també fer divulgació histórica. Per aquesta raó aquest any s’incorpora la novetat del campament militar, que es podrà visitar al Parc de Fontajau des de dissabte i que diumenge serà part de l’escenari on transcorrerà la batalla final. El dissabte a la tarda, com en edicions anteriors, es rememorarà el Gran Dia de Girona, quan les tropes franceses van poder entrar en la ciutat des de la Caserna dels Alemanys i contra tot pronòstic van ser rebutjades pels defensors de Girona a partir de la Plaça dels Apòstols i els combats de la recreació transcorreran pels carrers del Barri Vell. Dissabte al matí totes les tropes participants desfilaran per Girona des de la Plaça Independència, en un itinerari per diferents carrers que tornarà a migdia a la mateixa plaça.
També participaran a la desfilada i la recreació les ja tradicionals heroïnes de Santa Bàrbara, les gironines que van tenir un paper destacat durant el setge i durant tot el dissabte al matí hi haurà accions teatrals en diferents punts explicant com es van viure alguns episodis dins de la ciutat durant aquells dies.

Diumenge es recrearà una batalla al parc de les ribes del Ter.

Clicant aquest enllaç us podreu descarregar el programa d'actes, 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada