Benvinguts al bloc de l'Associació

web de l'Associació: http://www.girona1809.cat/
e-mail de l'Associació: girona1809@gmail.com
facebook: https://www.facebook.com/girona1809
twitter: @RegimentUltonia

diumenge, 30 d’octubre del 2011

Exposició soldat de plom 2011, edició dedicada a la Croada Gironina.

Magnífica edició del soldat de plom 2011 organitzada per l’Associació el Baluard, enguany dedicada a la Croada Gironina i precisament tenint en la figura d’un noble abanderat de la Croada la miniatura commemorativa.
Destaquem el minuciós treball de recerca del Sr. Jordi Pericot que ha permès recopilar el nom de bona part dels membres de la Croada Gironina i recollir-los de forma sistematitzada en un plafó juntament amb la fotografia dels darrers supervivents del Setges de Girona. Actualment resten pendent de revisió i estudi diversos lligalls i documents que poden aportar dades novedoses.
Entre l’ampli ventall de figures de plom exposades n’hi ha un nombre important relatives a personatges del Setges de Girona i de les diverses unitats que van prendre part en els combats: Miquelets, Regiment Ultònia, Regiment de Baza, Hússars de Sant Narcís... així com un diorama de Mossèn Rovira i del General Àlvarez de Castro.
Amics de la Girona Napoleònica ha col·laborat exhibint un uniforme complert de granader del Regiment Ultònia, aquest col·laboració s’emmarca en el pla de participació dels Amics de la Girona Napoleònica a la vida cultural i associativa de la ciutat que tan bona acollida està tinguent per part d’organismes, escoles i associacions de veïns.
Recomanem vivament la visita a l’exposició que romandrà oberta fins el dia 6 de novembre a l’Església de Sant Lluc  (davant el Portal de Sobreportes) i aprofitem l’avinentesa per felicitar a organitzadors i col·laboradors de l’exposició pel seu esforç en la divulgació històrica dels Setges de Girona.
Bones Fires de Sant Narcís!

1 comentari: