Benvinguts al bloc de l'Associació

web de l'Associació: http://www.girona1809.cat/
e-mail de l'Associació: girona1809@gmail.com
facebook: https://www.facebook.com/girona1809
twitter: @RegimentUltonia

diumenge, 22 de gener del 2012

Calendari provisional d'activitats fins el maig

Estimats socis i simpatitzants d’Amics de la Girona Napoleònica,

Ahir dia 21 de gener la junta ens vam reunir per organitzar les propostes que tenim damunt la taula, continuar progressant en les comeses que tenim en marxa i definir un esborrany de les properes activitats que es duran a terme.

Tal com us hem informat per correu electrònic rebreu informació detallada de cadascuna de les activitats organitzades per Girona 1809 si bé us podem fer arribar un primer calendari provisional:
  • 8, 15 o 22 d’abril: Recreació dels fets d’armes de la Bisbal d’Empordà durant la guerra del francès (pendent de confirmació).
  • 27, 28 i 29 d’abril: Commemoració del bicentenari dels Setges d’Astorga (León). Acte oficial de l’ANE que inclou recreació històrica i vida de campament.
  • 31 de març: Assamblea ordinària i extraordinària de l’Associació Girona 1809, amics de la Girona Napoleònica. Eleccions per escollir junta, la data límit per presentar candidatures serà el 15 de març.
  • 5 i 6 de maig: III Recreació històrica de la defensa del Parque de Monteleón (Madrid). Acte oficial de l’ANE.

Finalment i fora de l’àmbit de l’època napoleònica i de la recreació històrica en general ens plau haver rebut el convit d’Ònium voltreganès per participar el rècord mundial de salves amb fusells d’avantcàrrega que es celebrarà el dia 4 de febrer a les masies de Sant Hipòlit de Voltregà, en el marc de l’homenatge als màrtirs de la Gleva.

La idea que tenim és arribar a Sant Hipòlit a l’hora de dinar i poder participar a la tarda al record de salves. Cal dir que a l’Església de Sant Hipòlit estarà exposat durant tot el dia el Penó de Santa Eulàlia, símbol de la resistència dels catalans el 1714 i que bé mereix per si sol la visita a Sant Hipòlit.

Aquest acte queda fora de l’àmbit de la recreació històrica d’època Napoleònica i per aquest motiu es descarta l'ús de la uniformitat del 1808.
Entenem que un acte de commemoració històrica ha de ser el més rigorós possible i no pot quedar  distorsionat per elements o divises clarament extemporànees, aquesta circumstància descarta l'ús de la cassaca, el gorro o el bicorni del Regiment Ultònia, podent usar la resta d'uniformitat i equipament (pantalons, camisa, armilla, polaines, trinxes, mocador i motxilla). Òbviament és imprescindible dur el fusell o la pistola per participar a la fita d'assolir el rècord de salves.
Preguem a les  persones interessades a assistir a aquest acte (dinar a preu de menú, visita al Penó de Santa Eulàlia i participació al record de salves d’avantcàrrega) enviin un correu a l’Associació per organitzar la sortida. En aquest acte hi participen grups de reconegut prestigi en la recreació històrica del S XVIII com Miquelets de Catalunya pel que podrem gaudir d'un bon acte.

Aquest és el cartell de l’acte:

Rebeu una cordial salutació.
Associació Girona 1809, amics de la Girona Napoleònica.
Viu la història, viu Girona!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada