Benvinguts al bloc de l'Associació

web de l'Associació: http://www.girona1809.cat/
e-mail de l'Associació: girona1809@gmail.com
facebook: https://www.facebook.com/girona1809
twitter: @RegimentUltonia

diumenge, 8 de gener del 2012

Nota informativa gener 2012

Estimats socis i simpatitzants d’Amics de la Girona Napoleònica,


Amb la ferma intenció de tenir-vos assabentats de l’actualitat associativa i assumptes que tenim damunt la taula us faig arribar un seguit de punts en els que estem treballant, d’altra banda aquest any coincidint amb la cinquena edició de la Festa Reviu els Setges Napoleònics caldrà la implicació de tots i cadascú de nosaltres amb la finalitat que sigui la celebració més reeixida de les celebrades fins la data.

  1. Assamblea General de l’Associació Girona 1809 Amics de la Girona Napoleònica. La junta actual us presentarem una proposta amb el desig que ens feu confiança tant per la gestió i actuacions dutes a terme fins avui com per poder dur a bon port les noves propostes. Òbviament i atès que els estatuts de l’Associació així ho contemplen es podran presentar d’altres candidatures les quals tindran l’accés a tota la informació que els calgui en tots els nivells. Entenem que el respecte als estatuts,  al bon nom dels socis i una conducta que revesteixi un mínim de respecte i educació és el camí adient per canalitzar les propostes, consideracions, divergències, queixes i les propostes alternatives. Continuem pendents de disposar d’un local propi, extrem que finalment esperem resoldre dins aquest primer trimestre.

  1. Assamblea General de l’ANE (Asociación Napoleónica Española). Com cada any una petita delegació de Girona 1809 es desplaçarà a principis d’any a Madrid amb la finalitat de presentar la recreació de Girona i informar-se del calendari de recreacions de la resta de grups amics de recreació napoleònica i d’altres temes d’interès comú.

  1. V Festa Reviu els Setges Napoleònics. Havent recuperat en la darrera edició amb gran èxit l’escenari de Montjuic, havent organitzar activitats culturals complementàries i havent implicat més que mai el teixit social gironí en la festa, ens proposem aprofundir en la fòrmula de la darrera edició millorant-ne la qualitat, continguts i participació tant d’altres grups de recreació com d’entitats gironines.

  1. Projecte infantil. Estem treballant en el conte d’en Miquelet valent, en el que s’explicaran en format de “tebeo” les peripècies d’un vailet gironí anomenat Miquelet durant els setges de la ciutat. La finalitat d’aquest projecte és fer conèixer a menuts i no tant menuts un dels episodis més èpics i rellevants de la ciutat de Girona. Volem que en Miquelet tingui un racó al cor de la quitxalla gironina, en aquests sentit l’ús de les noves tecnologies tindrà un paper fonamental en la difusió de les aventures d’aquest petit heroi gironí.

  1. Activitats culturals. Enguany provarem de dur a terme algunes activitats de caire cultural que com sempre seran obertes a tots els gironins i gironines, en principi les propostes inclouran: Una visita guiada al Museu d’Història de Girona, la participació en l’homentage a les Heroïnes de Santa Bàrbara que es durà a terme en el marc de l’exposició del soldat de plom 2012 organitzada per l’associció de miniaturisme històric el Baluard, un cinefòrum napoleònic i com sempre la participació amb les associacions de veïns i les entitats cíviques i de promoció de la ciutat i el seu patrimoni.

  1. Projecte 1714. Fora de l’àmbit napoleònic i gironí que és la raó de ser de Girona 1809 i per tant amb un ritme de desenvolupament més pausat seguim endavant amb el projecte de les Reials Guàrdies Catalanes atès que sempre hem cregut que és un repte molt engrescador i que ha generat una molt bona acollida entre els socis, entenem que és una tasca complexa i que exigeix molta cura i rigor, afortunadament podrem comptar amb l’assessorament desinteressat del Sr. Francesc Riart, circumstància que ens fa molta il·lusió. En un primer moment tenim pensat fer un oficial, dos músics (tindran un paper fonamental, entenem que són un element de primer ordre tal i com hem fet amb el Regiment Ultònia) i sis soldats (possiblement un parell de granaders en el supòsit que tècnicament podem reeixir en una recreació prou acurada). Respecte la bandera serà brodada i digne de la unitat que representa. En el supòsit que es crei una coordinadora Catalana de grups de recreació de la Guerra de Successió tenim voluntat de formar-ne part amb la finalitat d’aprendre de grups amb més experiència en aquest període i fer la nostra contribució a reviure i dignificar aquest periode històric tant rellevant per Catalunya i pels catalans.


Rebeu una forta abraçada i engresqueu-vos a treballar amb Girona 1809 i reviure la història napoleònica de la ciutat amb un projecte seriós i sobretot divertit.

Girona 1809, viu la història, viu Girona!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada