Benvinguts al bloc de l'Associació

web de l'Associació: http://www.girona1809.cat/
e-mail de l'Associació: girona1809@gmail.com
facebook: https://www.facebook.com/girona1809
twitter: @RegimentUltonia

diumenge, 1 d’abril del 2012

Excel·lent jornada social i de divulgació històrica.

Fantàstica jornada social i cultural la que vam viure ahir a la ciutat de Girona. A les 10 del matí i en segona convocatòria es va celebrar l’assemblea general ordinària i tot seguit la extraordinària. Ambdues sessions van servir per aprovar l’acta de la darrera assemblea general, exposar l’informe de presidència, presentar el balanç econòmic de l’associació i tot seguit les propostes i activitats previstes enguany.
També es va constituir la nova junta de l’associació que tindrà un caire continuista, bo i entenet que el camí encetat fa cinc anys amb humiltat i esforç és el que ens ha de dur a l’excel·lència com a recreadors, fita només assolible amb perseverància, esforç, sentit crític i en la que de ben segur ens caldrà el consell del grups de recreació que ens han vist i ajudat a créixer. Finalment es va encetar el torn de precs i preguntes en el que es van presentar propostes molt interessants, desde la junta aplaudim el feedback existent entre la junta i els associats i l’esperit constructiu i positiu que mena aquesta relació.

Després de l’assemblea bona part dels assistents vam dinar plegats i a partir de les sis de la tarda ja érem al rovell de l’ou de Girona, a la Plaça del Vi, on a les set de la tarda es va inaugurar oficialment la segona edició del Memorial als defensors de Girona durant els setges, coorganitzat per l’Associació Girona 1809, Amics de la Girona Napoleònica i la Sala d’Exposicions Ferran Agulló.

L’acte d’inauguració va començar amb l’arribada a la Plaça d’un destacament del Regiment Ultònia, tot seguit un frare va presentar l’exposició i vam poder gaudir d’un homentage a la heroïnes de Santa Bàrbara, en forma d’una exquisida performance de dansa contemporànea, batejada com el Gran dia de Girona que exemplifica que tradició i modernitat poden anar de braçet amb respecte i bon gust. L’Actuació va arrencar un gran aplaudiment de prop del centenar de persones que van seguir l’acte i van fer petites les voltes del costat de l’Ajuntament. Dos soldats del Regiment Ultònia van quedar com a guàrdies d’honor de l’exposició i la resta van enfilar el carrer Nou del Teatre entre els aplaudiments dels assistents. Un pica pica amb vi i cava pels associats i assistents es va celebrar per tancar la jornada.

Us deixem un recull de fotografies, testimoni gràfic de la jornada d’associacionisme, amistat i divertiment que vam viure, agraïnt la col·laboració del Centre Cívic de Palau, la Sala Ferran Agulló, les ballarines de dansa contemporànea per crear una coreografia molt bonica i a les persones i famílies que es van divertir ahir amb nosaltres.

Gràcies per fer bategar la història i el patrimoni cultural de Girona!

Presentació del balanç econòmic durant l'assemblea.
Arribada del Regiment Ultònia per Travessia Auriga.
Coreografia de dansa contemporànea el Gran Dia de Girona.
Una gentada va fer petita la Sala  Ferran Agulló i les voltes de la Plaça del Vi.
Exposició de miniatures de plom, d'esquerra a dreta: Oficial del Regiment de Baza, artiller espanyol, guerriller català amb trabuc (somatent), sapador, oficial d'Ultònia, abanderat Regiment del Borbó, tambor major, miquelet del primer terç de Girona, oficial espanyol, hússar de Sant Narcís, soldat francès i en Clarós.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada