Benvinguts al bloc de l'Associació

web de l'Associació: http://www.girona1809.cat/
e-mail de l'Associació: girona1809@gmail.com
facebook: https://www.facebook.com/girona1809
twitter: @RegimentUltonia

dimarts, 26 de juny del 2012

Nota informativa juny

Estimats socis i amics, després d’uns dies ben atapeïts d’activitats actualitzem el bloc de bell nou amb la finalitat tant de valorar les activitats dutes a terme recentment com d’informar-vos de l’interesantíssim calendari d’activitats de recreació històrica que tindrem al setembre a casa nostra.

Per poder tenir un fil còmode de seguir hem fet una relació cronològica tants dels actes passats com dels esperats actes pendents de celebrar:


Maig i juny: Col·laboració amb la Sala Ferran Agulló en actes relatius al Memorial als defensors de Girona durant els Setges Napoleònics.
Es van realitzar diverses activitats com guàrdies d’honor i exposició de material. Coincidint amb temps de flors els actes van ser un èxit de visites i un altaveu de les activitats de Girona 1809.


Dia 10 de juny: Visita guiada i jornada de divulgació històrica coorganitzada amb l’Associació de veïns de Les Pedreres i el Museu d’Història de Girona.
Un petit destacament del Regiment Ultònia va ser present a la jornada lúdica i cultural per fer conèixer el patrimoni de la ciutat, en aquest cas el fort de Caputxins i la seva cisterna. Aquesta activitat forma part de la voluntat de Girona 1809 de col·laborar en actes amb d’altres entitats i associacions de Girona.


Dia 21 de juny: Participació als actes de commemoració del 50 aniversari de l’hotel Ultònia de Girona.
Aquest establiment hoteler tan lligat a la història contemporània de la ciutat conserva en perfecte estat als baixos de l’edifici un pany de paret del Baluard de la Santa Creu, el Sr. Joan Pellisser, director de l’hotel, ens va acompanyar i ensenyar personalment aquest tresor que roman als budells de l’establiment. Agraïm a la direcció de l’hotel que ens fes confiança en una data tan assenyalada.


Dia 30 de juny: Jornada de pràctica de tir d’avantcàrrega amb munició real a les instal·lacions de tir de Girona i celebració de l’Assemblea Extraordinària convocada per votar l’entrada de Girona 1809 a la Federació d’Associacions de Reconstrucció Històrica de la Guerra de Successió a Catalunya, en la que Girona 1809 participarà recreant 6 efectius (en una primera tongada) de la unitat Austriacista del Regiment de les Reials Guàrdies Catalanes.

Dies 21, 22 i 23 de setembre: V FESTA REVIU ELS SETGES NAPOLEÒNICS DE GIRONA.
Després de mesos d’esforços i negociacions podem anunciar amb orgull la celebració de la cinquena edició de la Recreació de Girona, amb menys recursos però amb més novetats, il·lusió i participants que mai, amb menys farem més.
Aquest acte està visat i és acte oficial de l’ANE. Anirem presentant les novetats properament. Gràcies a tots els qui no us heu rendit i heu cregut en aquest acte que arribarà enguany al seu cinquè aniversari.

També es presentarà el projecte infantil i els simpàtics personatges, en Miquelet i el seu company fuseller, creats pel dibuixant olotí Ferran Casellas per Girona 1809 amb la finalitat fer conèixer als més menuts la història i patrimoni de la ciutat i educar-los en els valors del respecte, l’amistat, l’esforç i la tolerància. En aquest projecte s’implicarà activament la participació de les escoles i l’ús de les noves tecnologies.



Dia 29 de setembre: Recreació històrica dels fets d’armes de la Guerra del Francès a Olot.
L’Ajuntament d’Olot ens ha fet confiança i ens ha encarregat la Reconstrucció històrica de la batalla que va tenir lloc a la ciutat. Un escenari de luxe on reviurem escenes èpiques incloent l’assalt a un fort, participació de peces d’artilleria en una cruenta batalla entre volcans. A més hi haurà campament napoleònic, espectacle de teatre de carrer... la Garrotxa tremolarà! Aquest acte està visat i és acte oficial de l’ANE.


Us agraeixo en nom de l’Associació i en el meu propi la implicació, dedicació, excel·lència i fermesa que heu demostrat els socis d’ençà la darrera assemblea, és clar que el veritable tresor de Girona 1809 rau en les persones que en formen part.

Felicitats i Ultònia a formar!

Jordi (President)

1 comentari: