Benvinguts al bloc de l'Associació

web de l'Associació: http://www.girona1809.cat/
e-mail de l'Associació: girona1809@gmail.com
facebook: https://www.facebook.com/girona1809
twitter: @RegimentUltonia

dilluns, 30 de juny del 2014

Participació del Regiment Ultònia - McAuliff a la recreació històrica de la Guerra de Successió Girona Resisteix, 28 i 29 de juny. Acte del Tricentenari organitzat per Miquelets de Girona - Regiment de Sant Narcís.

Seguint les ordres del nostre Regiment, els soldats:  Jordi Pericot, Quim Busquets i  la cantinera Fina Dilmé, vam fer un salt al passat amb la missió de conèixer, observar i  reviure les costums dels nostres avantpassats gironins del segle XVIII  en  els dos setges soferts.

Dissabte dia 28  del sisè mes de l´any  1705 del Nostre Senyor, l´expedició ens vam integrar en el campament Borbònic instal·lat a les afores de la ciutat,  Plaça de la Copa ,allà ens vam posar sota les ordres del comandament del Regiment d´Almansa histórica 1707, Régiment de la Couronne.
Vam poder observar,  de ben a prop, les costums i les  instruccions dels nostres avantpassats.  També vam tenir l´ocasió de conèixer els besavis del nostre Pater i del  Soldat Manolo (  tenien una sorprenent semblança, important fet que ens va  permetre identificar-los).
El mateix dia vam desfilar per la ciutat  de Girona i vam poder assistir i participar en  la Jura de Bandera del Regiment de Sant Narcís en la Plaça de la Vila. Personalment em va sorprendre la cerimònia  i l´emotiu acte.
A la tarda del mateix dia , sota les ordres del Regiment  de la Couronne,  vam entrar en la  batalla, fent d´escamot per defensar  la porta  de la muralla i la plaça del Convent de Sant Domènec.  Les tropes Austricistes ens van envoltar i després d´una dura resistència,  les  tropes Borbòniques van  capitular en la mateixa Plaça.


Diumenge dia 29 del  sisè mes de l´any 1710 del Nostre Senyor al matí, després de la desfilada pels carrers de la ciutat , sota el mateix Regiment, servidors vam defensar la Plaça de les Boxes de la Devesa.

Després d´una dura  resistència, moltes baixes  en les nostres files   i un clima desfavorable, les tropes Borbòniques varen vèncer les tropes Austriacistes.
Aquest triomf el vam celebrar tots plegats fent un bon àpat.

Per les futures generacions,  amb aquest manuscrit volem deixar constància de la  nostra  gesta, del  bon tracte  que  tothom ens varen  dispensar i l´excel·lent acolliment i organització de Miquelets de Girona - Regiment de Sant Narcís. 

Ens varen  convidar a tornar-los a visitar  i compartir  les experiències i vivències militars i com que no és el mateix   explicar que    reviure-ho ,mitjançant aquest manuscrit deixem constància de la nostre gesta.
Visca el Regiment Ultònia - McAuliff!
VISCA EL TRICENTENARI 1714-2014!

 Girona  dia 29  del sisè mes  de l´ any1710  del Nostre Senyor. 


* Crònica gentilesa del soci Quim Busquets.
* Fotografies gentilesa de la sòcia Fina Dilmé.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada