Benvinguts al bloc de l'Associació

web de l'Associació: http://www.girona1809.cat/
e-mail de l'Associació: girona1809@gmail.com
facebook: https://www.facebook.com/girona1809
twitter: @RegimentUltonia

dimarts, 25 de febrer del 2014

Bicentenari de l'alliberament de Jaca (22 i 23 de febrer)

Els passats dies 22 i 23 de febrer l'associació va participar al bicentenari de l'alliberament de Jaca, organitzat pels nostres col·legues de Voluntarios de Aragón. El regiment Ultònia hi va participar amb un total de 12 efectius incloent les heroïnes i el nostre pàter, i amb la incorporació del veterà recreador extremenyo-català Andrés Lloret (va ser tot un honor tenir-lo a les nostres files). Vam ser allotjats a la caserna de San Bernardo, seu de la brigada de muntanya (la dels famosos esquiadors). La ciutat de Jaca ens fa oferir una molt bona acollida i una rica estada, que gairebé tots els socis van complementar amb una visita a la catedral romànica.


El dissabte al matí, després de visites al campament i sessions d'instrucció, una petita desfilada va servir per presentar les unitats al pati de la Ciudadela, un monument del segle XVI en perfecte estat de conservació i escenari ideal per a la recreació. Després de dinar vam aprofitar per prendre un cafè a la plaça, visitar la catedral romànica i alguns, fins i tot, per visitar el Museo Diocesano, amb obres úniques de la pintura romànica europea. 
Al captard tingué lloc la batalla pels carrers de la ciutat, que com sol passar es van fer estrets al pas d'un total de cap a 200 recreadors, i que va culminar amb la retirada dels francesos a la Ciudadela. L'endemà al matí tingué lloc la batalla definitiva pels voltants i els accessos de la Ciudadela, que va acabar amb la derrota i retirada de les tropes franceses. En totes dues ocasions l'Ultònia va formar companyia mixta amb les Reales Guardias Españolas, un grup de recent formació però amb recreadors veterans que van aportar el seu sergent i una vasta experiència en instrucció i recreació. La col·laboració va ser perfecta: va ser un honor i un privilegi combatre amb ells.


Des de l'Associació donem les gràcies a Voluntarios de Aragón i concretament a Luis Sorando per la bona organització de l'estada, de l'allotjament i dels àpats, pel bon ambient imperant i per tots els seus esforços per aconeguir una recreació que ve ser, en efecte, ben reeixida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada